با مصرف شکلات صبحانه بزرگ استرس اکسیداتیو به روند طبیعی پیری کمک می کند. با گذشت زمان، اثرات استرس اکسیداتیو همچنین ممکن است در ایجاد انواع
بیماریها نقش داشته باشد، مانند منبع مورد اعتماد:
بیماری قلبی
دیابت
بیماری پارکینسون
بیماری آلزایمر
سرطان
بیماری چشم
خطر بیماری قلبی
خوردن منظم شکلات تلخ ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در فرد کمک کند. برخی از ترکیبات موجود در شکلات تلخ، بهویژه فلاوانولها، بر دو عامل
خطر اصلی بیماری قلبی تأثیر میگذارند: فشار خون بالا و کلسترول بالا.
ما فواید بالقوه شکلات تلخ برای این دو عامل خطر و سایر عوامل را در زیر مورد بحث قرار می دهیم:
فشار خون
فلاوانول های موجود در شکلات تلخ تولید اکسید نیتریک را در بدن تحریک می کنند. اکسید نیتریک باعث گشاد شدن یا گشاد شدن عروق خونی می شود که جریان
خون را بهبود می بخشد و فشار خون را کاهش می دهد.
یک مطالعه کوچک در سال 2015 با منبع معتبر تأثیرات مصرف شکلات را در 60 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 و فشار خون بالا بررسی کرد. محققان دریافتند شرکتکنندگانی
که روزانه 25 گرم شکلات تلخ به مدت 8 هفته مصرف میکردند، نسبت به افرادی که به همان میزان شکلات سفید مصرف میکردند، فشار خون بسیار پایینتری
داشتند.
یافتههای یک منبع معتبر در سال 2017 نشان داد که اثرات مفید شکلات تلخ بر فشار خون ممکن است در افراد مسنتر و افرادی که در معرض خطر بیماریهای قلبی
عروقی هستند، در مقایسه با افراد جوانتر و سالمتر قابل توجهتر باشد.
کلسترول
شکلات تلخ همچنین حاوی ترکیبات خاصی مانند پلی فنول ها و تئوبرومین است که ممکن است سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را در بدن کاهش دهد
و سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) را افزایش دهد. پزشکان اغلب از کلسترول LDL به عنوان “کلسترول بد” و کلسترول HDL به عنوان “کلسترول خوب”
یاد می کنند.
کلسترول HDL به کاهش کل کلسترول در خون کمک می کند در حالی که کلسترول LDL می تواند رگ های خونی را باریک کند.
بر اساس یک مطالعه تصادفی و کنترل شده در سال 2017 که منبع معتبر منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا است، افزودن بادام، شکلات تلخ و کاکائو به رژیم
غذایی معمولی آمریکایی بدون نیاز به کالری بیش از حد ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. در ترکیب، بادام و شکلات تلخ باعث کاهش
ذرات کوچک و متراکم LDL در شرکت کنندگان شد.
اثرات ضد التهابی
التهاب بخشی از پاسخ ایمنی طبیعی بدن به میکروب ها و سایر مواد مضر است. با این حال، التهاب مزمن میتواند به سلولها و بافتها آسیب برساند و ممکن است
خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله دیابت نوع 2، آرتریت و انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد.